BLOG/ČLÁNEK 1 NS

Články všeho druhu určené např. na blog. Většinou se jedná o texty zaměřené a související s vaším podnikáním nebo produktem. Dodáte osnovu a téma. 

Fotografie
Počet znaků
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 51/145 51/146 Zvolte variantu
302,50 Kč 338,80 Kč od 302,50 Kč 250 Kč bez DPH 280 Kč bez DPH od 250 Kč bez DPH
Kategorie: Nabídka

Ukázka velikosti normo strany 1 800 znaků:

Melanzane alla parmigiana, lilek s parmazánem, jak ho dělala Marcova italská babička.

Úžasný a jednoduchý recept Marcovi babičky. Nekřičte prosím. Není to recept na Melanzane alla parmigiana jak ho asi znáte - je to starý rodinný recept na pečený lilek, jak ho můj kamarád z Říma jedl během svého dětství a recept mi s hrdostí věnoval. Mluvíme tu o smažených lilcích, velkorysé hromady nastrouhaného parmazánu, čerstvé mozzarelly, rajčatového pyré, vejci a rozpálené troubě.

Lilek s parmazánem jedl Marco už jako dítě. Hlavně k odpolední svačině. Vyprávěl mi, jak ujídal z ledničky zbytky z oběda, opíral se o babiččinu starou kuchyňskou linku a doslova hltal porci za porcí. Nebyl schopen si to vychutnávat malými sousty. Vždy měl plná ústa a téměř zuřivě pojídal kousky smaženého lilku za lilkem. Toskánci prý říkají, že smažené je dobré, a to i kdyby to byly pantofle. V tomto směru dosahují smažené baklažány s parmazánem nepředstavitelné chuťové úrovně.

Na 4 porce lahodného malanzane alla parmigiana budete potřebovat:
- 4 lilky
- hladkou mouku na poprášení lilku
- olej na smažení
- 500 ml rajčatového pyré
- extra panenský olivový olej
- 1 paličku česneku
- několik listů bazalky
- 150 g jemně nasekané mozzarelly fiordilatte 
- 3 rozmíchaná vejce
- 100 g a více čerstvě nastrouhaného parmazánu
- hrubozrnnou sůl

Postup:
1. Lilek omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce cca 5 mm.
Plátky poskládejte do cedníku a vrstvy proložte hrubou solí. Na vrch cedníku vložte talíř, aby tlačil na lilek a nechte ve dřezu asi 30 minut vyplakat. Po půl hodině opláchněte všechny plátky pod tekoucí vodou a vysušte je na ručníku nebo utěrce.

2. Nasypte mouku do misky a obalte v ní plátky. 

3. Na horkém oleji smažte postupně plátky lilku a dbejte na to, aby byl zcela ponořen. Nechte ho po obou stranách zhnědnout, bude to trvat asi 5 minut. Když jsou plátky zlaté a křupavé, umístěte je do misky s vrstvou kuchyňských utěrek, aby jste se zbavili přebytečného oleje. 

 

Takto vypadá příspěvek na blogu:

oleje